Bemutatkozás

Orbán Gábor, színész, énekes

(hangfaj: tenorba hajló bariton)Remember (HBH - Ötöd-ölő 2013)

A Hétköznapi Broadway Hősök, a Proscenion Drámaszínpad és a Színházikó társulat tagja, a Great Company Band énekese, a Budapest Show Kórus egykori tenoristája és szólistája gyermekkora óta énekel. Zenei tanulmányait a Belvárosi Zeneiskolában, majd a Kőbányai Zeneiskolában végezte, később Szmatana Andreánál kezdett színészmesterséget és hangképzést tanulni. A Szív-Kamara Színház OKJ-s színész osztályának hallgatójaként, 2016-ban Színész végzettséget szerzett, a vizsgadarabban Orgont játszotta Moliere Tartuffe-jében.

2011-ben csatlakozott a kistarcsai Hétköznapi Broadway Hősök musical társulathoz, azóta olyan szerepekben láthatta a közönség, mint a Rómeó és Júlia Lőrinc barátja, vagy Ferenc József az Elisabeth musicalben. 2013 nyarán elhozták a budapesti nézőknek a lovas-színház élményét, amikor szabadtéren bemutatják a HBH saját darabját, a Lovagregényt.

2012 szeptemberétől a Budapest Show Kórus tagjaként olyan művészekkel dolgozik együtt, mint Puskás Peti, Nádor Dávid, Serbán Attila, Nyári Darinka, és Vári-Kovács Péter. A kórus karácsonyi nagykoncertjén szólót énekel.

Döntős a 2012-es Dunakanyar Hangja énekversenyen, 2013-ban pedig neves zsűri előtt második helyen, legjobb férfi előadóként végez a békési “Az Én Hangom” verseny döntőjében. A helyi sajtó a “kistarcsai Tom Jones”-ként emlegeti. Mindkét évben döntőbe jut a Karaoke Világbajnokság magyarországi versenyében.

2013 és 2016 között a Szív-Kamara Stúdió Színház színész osztályának hallgatója, osztályfőnöke Sopsits Árpád, rendező. A másodéves vizsgadarabban, Matei Visniec, Paparazzik című drámájában a vakot alakítja.

2016-tól vendégművészként énekel a Handabanda zenekarban és év végén csatlakozik a Great Company Band show-zenekarhoz énekesként. Ugyanebben az évben debütál a Proscenion társulat Minden egér szereti a sajtot című mesejátékában, mint Zakariás, a vándor verklis. A Szívárvány Színitanoda és a Cseppszínház közös előadásában (Valahol Európában) vendégművészként alakítja Simon Pétert, a zeneszerzőt.